InSinkErator

FAQs

Hieronder vindt u antwoorden op vaak gestelde vragen over voedselrestenvermalers en kokendwaterkranen. Klik voor meer hulp hier

Heeft een afvalvermaler onderhoud nodig?

Nee. De voedselrestenvermaler is ontworpen voor onderhoudsvrije werking. Regelmatig gebruik is de beste manier om uw vermaler in goede staat te houden. Een zachte stroom van koud water na elk gebruik houdt uw vermaler schoon.

Hoeveel kost de werking ervan?

De werkingskosten van vermalers zijn relatief laag. Omdat afvalvermalers van InSinkErator sneller vermalen, verbruiken ze minder elektriciteit. Een vermaler met 0,55 pk gebruikt gedurende één maand ongeveer evenveel energie als een gloeilamp van 100 watt gedurende een uur. Vermalers verbruiken zeer weinig water, maar het snel vermalen van een voedselrestenvermaler van InSinkErator beperkt het waterverbruik tot een absoluut minimum, gemiddeld stijgt het waterverbruik met 0,04%.

Hoe lang duurt het om voedselresten te vermalen?

Slechts enkele seconden, alhoewel het afhankelijk is van de hoeveelheid en het type afval. Het geluid van de vermaler wijzigt als er geen resten meer in de maalkamer zijn en de rotorbladen in vrijloop zijn. Nadat al het voedselafval is vermalen, schakelt u de vermaler uit en laat u het water gedurende ongeveer 15 seconden lopen om het afval uit de maalkamer te spoelen naar de waterafvoer- en rioolleidingen.

Wat moet ik doen als er afval in de vermaler achterblijft?

Doe er wat bicarbonaat of soda (zuiveringszout) in om te verfrissen. Voor extra verfrissing kunt u proberen om een citroen of citrusfruit gedurende enkele seconden te vermalen zonder water. Doe geen bleekmiddel in de afvalvermaler.

De afvalvermaler is gestopt met werken en er lijkt geen stroom te zijn.

Waarschijnlijk werd de overbelastingsbeveiliging geactiveerd om de motor te beschermen. Controleer terwijl de stroom UIT staat de binnenkant van de afvalvermaler en verwijder alles dat erin kan zijn gevallen, zoals metalen voorwerpen, enz. Duw daarna op de resetknop op de onderkant van de afvalvermaler. Door de knop gewoon opnieuw in te drukken, zal de motor weer inschakelen. Als er nog altijd geen stroom is, controleer dan de stekkeraansluiting. De meeste klanten die dit probleem ondervinden, hebben nog nooit gehoord van een overbelastingsbeveiliging.

De motor snort rustig, maar de horizontale plaat draait niet.

Er is iets dat verhindert dat de snijplaat draait. Elke eenheid is uitgerust met een gebogen pijpsleutel (een eenvoudige inbussleutel). Voer deze sleutel in en beweeg hem heen en weer om de blokkering los te maken. Zet de stroom uit en steek de sleutel in de bus onder de onderkant van de afvalvermaler. Draai de sleutel vooruit en achteruit, tot u de sleutel helemaal 360° kunt ronddraaien. Verwijder de sleutel en druk op de rode resetknop.

De motor werkt en de horizontale plaat draait, maar de voedselresten lijken niet weg te gaan.

Zet de stroom uit en controleer de binnenkant van de afvalvermaler. Zorg dat de twee metalen rotorbladen op de snijplaat 360° kunnen ronddraaien. Als ze blokkeren, probeer dit dan op te lossen door op de rotorbladen te tikken met een houten gereedschap of hulpmiddel zodat ze vrijkomen.

Heb ik een speciale gootsteen nodig of moet ik een nieuwe gootsteen of keuken installeren?

Nee. Een afvalvermaler past in een enkele kom of halve kom, zowel van roestvrij staal als ander materiaal. De standaard gootsteenopening van 90 mm (3,5 inch) is ideaal, en de vermaler wordt geleverd met een bevestiging voor die grootte. Er zijn echter extra kragen verkrijgbaar voor de meeste niet-standaard gaten/gootstenen. Als u de keuken herinricht, is dat een ideaal moment om na te denken over het belang van gemak en hygiëne, en over hoe u de problemen van voedselafval kunt aanpakken. Op dat moment kan ook een vakman aanwezig zijn om te helpen met de installatie. Een afvalvermaler kan ook in een bestaande gootsteen/keuken worden geïnstalleerd.

Wat moet ik doen als ik een septische put heb?

Een septisch systeem is geen probleem. Septische systemen vereisen al een zekere hoeveelheid van voedsel afgeleide stoffen om de verschillende biologische reacties te versnellen. Een normale septische put van 1800 liter is perfect.

Hoe luidruchtig is een voedselrestenvermaler?

Hij is verrassend stil ... veel stiller dan de meeste mensen denken. Motoren van InSinkErator zijn bijzonder stil en sommige modellen hebben zelfs nog stillere functies.

Kan ik mijn gootsteen nog gebruiken als de vermaler stuk is?

Defecten zijn zeldzaam, maar als uw vermaler niet meer werkt kunt u de gootsteen nog altijd op de normale manier gebruiken. Water zal gemakkelijk wegstromen door de gaten in de snijplaat en door de afvoer, zelfs als de vermaler is uitgeschakeld.

Zijn ze gemakkelijk te installeren?

Elke eenheid wordt geleverd met gedetailleerde instructies, de gootsteenmonteereenheid en een aansluiting op de keukenafvoerleiding. Er is geen speciaal gereedschap nodig. In geval van twijfel kunt u een vakman de installatie laten uitvoeren. Het is gewoonlijk een genoegen voor een InSinkErator Service Agent om er een te installeren.

Is de voedselrestenvermaler compatibel met het rioolsysteem van mijn gemeente of stad?

Alle rioleringen zijn ontworpen om in water opgelost afval van huizen te behandelen. Vermalen voedselafval bestaat uit meer dan 70% water en is qua chemische samenstelling vergelijkbaar met ander zwart water, dat gemakkelijk door elke bestaande riolering kan worden getransporteerd.

Wat moet ik doen als ik mijn eigen probleem niet kan oplossen?

Bel InSinkErator. We hebben een netwerk van servicemaatschappijen, opgesomd in de lijst die bij elke voedselrestenvermaler van InSinkErator wordt meegeleverd.

Hoe wordt mijn stomend heetwater kranen geïnstalleerd?

Eenvoudig. De stomend heetwater kranen van InSinkErator worden aangesloten op de hoofdleiding van het koude water. U kunt naar keuze het werk zelf uitvoeren of het aan een loodgieter vragen. Zie installatiehandleiding.

Welke stroomvoorziening is er nodig voor mijn instant warmwaterkraan?

Voor uw warmwaterkraan is er een stopcontact van 13 A met zekering nodig.

Heb ik een gloednieuwe gootsteen nodig als ik een stomend heetwater kranen koop?

Nee. Uw stomend heetwater kranen kan in uw bestaande gootsteen worden geïnstalleerd.

Zal mijn stomend heetwater kranen voldoen voor mijn behoeften aan heet water?

Ja, gemakkelijk. Een stomend heetwater kranen van InSinkErator kan tot 100 kopjes water van 98ºC per uur leveren.

Hoe vaak moet ik het filter vervangen?

Voor een gemiddeld gezin kunt u verwachten het filter van uw stomend heetwater kranen van InSinkErator twee keer per jaar te vervangen.

Is er een stomend heetwater kranenmodel van InSinkErator met een beveiliging die verhindert dat ze per ongeluk werkt?

Ja, zeker. De stomend heetwater kranen van de InSinkErator 3300 Series hebben een veiligheidshendel/vergrendeling.

Er is er een minimumwaterdruk nodig voor de installatie van een instant warmwaterkraan?

Ja, er is minstens 1,7 bar waterdruk nodig.

Op welke temperatuur komt het water uit de kraan?

De maximumtemperatuur van het water is 98ºC, perfect voor warme dranken en veel andere keukentoepassingen.

Hoer groot is de warmwatertank en waar zit hij?

Elke stomend heetwater kranen van InSinkErator beschikt over een ruimtebesparende tank van 2,5 liter, die netjes onder de meeste gootstenen past.

Kan ik zelf een stomend heetwater kranen van InSinkErator installeren?

Als er toegang is tot een elektriciteitsaansluiting en met wat basiskennis van loodgieterswerk, kan een stomend heetwater kranen van InSinkErator gemakkelijk worden geïnstalleerd. Het is echter mogelijk dat u de installatie door een vakman moet laten uitvoeren als het werkblad van steen, graniet, Corian, enz. is. Zie installatiehandleiding.

Is regelmatig onderhoud nodig?

Nee, er is geen onderhoud nodig.